Uz melodiju Klape Nevera dana 22. ožujka 2023. godine otvorena je 46. regionalna Domijada u organizaciji Doma učenika Sušak u prostoru Hrvatskog kulturnog doma.

Prisutnima se obratio ravnatelj Doma učenika Sušak Ante Papić, dipl.psih.-prof. i posredstvom video linka pročelnica Odjela za školstvo Primorsko-goranske županije mr. Edita Stilin.

Odgajateljica Jelena Cetinja Vukelić, priznata umjetnica koja koristi medij stakla, izradila je unikatne nagrade. Zajedno s odgajateljem Ilijanom Leticom osmislila je uređenje scene na kojoj su se isticale amfore, ribarska mreža i stabla maslina. Uporaba najsuvremenije scenske tehnologije uz dojmljive svjetlosne efekte i niski dim izazvali su čudesni doživljaj mističnosti, dinamizirali prostor uz opuštajući efekt tokom cijelog programa.

Na pozornici su se izmjenjivale maštovite i kreativne izvedbe učenika - od plesa, glazbe, folklora do recitacije i glume. Sudjelovali su gotovi svi učenički domovi iz Regije Zapad. Atmosfera među sudionicima i gledateljima bila je prožeta uzbuđenjem, tremom, emocijama i napetošću u iščekivanju odluka stručnog žirija.

Scenske nastupe učenika ocjenjivala je stručna prosudbena komisija (scenski izraz i recitaciju - glumica Aleksandra Stojaković Olenjuk, ples i folklor - plesni trener i sudac Elio Bašan te glazbeni izraz - glazbenik Ante Mamula). Izvedbe učenika ocjenjivao je i učenički žiri u kojem je bio po jedan predstavnik svakog učeničkog doma.

U prostorima HKD-a izloženi su maštoviti eksponati učenika u kategorijama likovne i primijenjene umjetnosti. Radove učenika ocjenjivali su profesori Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci Damir Božić Pišta i Tatjana Masterl.

Odlukom stručnog žirija nagrađeni su sljedeći radovi Doma učenika Sušak:

  • 1. mjesto: FOTOGRAFIJA (naziv rada: Nijemi zvuk; autor: Aleksandar Kuga)
  • 1. mjesto: MODNI DIZAJN (naziv rada: Crni labud; autorice: Gabrijela Keser i Lana Rodić)
  • 2. mjesto: FOTOGRAFIJA (naziv rada: Inspiracija; autor: Luka Tomljanović)
  • 2. mjesto: SKULPTURA (naziv rada: Prolaznost; autorica: Sara Prenc)
  • 2. mjesto: INDUSTRIJSKI DIZAJN (naziv rada: Dok oganj gori, tradicija postoji; autori: Aleksandar Kuga i Roko Staničić)

Odlukom učeničkog žirija nagrađeni radovi našeg Doma su:

  • 1. mjesto: CRTEŽ (naziv rada: Tko sam ja?!, autorica: Nela Butorac)
  • 1. mjesto: INSTALACIJA (naziv rada: Koliko dajemo ljubavi; autorica: Nikolina Grgurić)
  • 1. mjesto: MODNI DIZAJN (naziv rada: Crni labud; autorice: Gabrijela Keser i Lana Rodić)
  • 1. mjesto: INDUSTRIJSKI DIZAJN (naziv rada: Dok oganj gori, tradicija postoji; autori: Aleksandar Kuga i Roko Staničić)
  • 3. mjesto: MODNI DIZAJN (naziv rada: Dodir sunca; autorica: Nela Butorac)

Mentori nagrađenih radova su Jelena Cetinja Vukelić, mag.art. i Ilijan Letica, mag.theol.

Čestitamo najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima.

Učenici i mentori prvonagrađenih radova odlukom stručnog žirija idu na državnu Domijadu koja će se održati od 8. do 10. svibnja 2023. godine u Rovinju. Želimo im mnogo uspjeha!

Galerija slika

Kontakt i gdje smo

Kako doći do nas?

Karta

Srednje škole

Škole u blizini našeg doma.

Pogledajte

Dokumenti

Nabava, natječaji, sjednice...

Pogledajte