Radost slikanja uz glazbu je natječaj koji prati Tjedan glazbe za mlade. Slušajući glazbu kao poticaj za likovno stvaralaštvo, mladi svoje dojmove prikazuju likovnim izrazom, pod mentorstvom svojih odgajatelja i učitelja u odgojno-obrazovnim ustanovama diljem Hrvatske.

Tjedan glazbe je program za mladu publiku koju Hrvatska glazbena mladež, Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog svakoga proljeća zajednički organiziraju s ciljem da umjetnička glazba dođe na listu njihovih prioriteta. Program je započeo 2005. godine na inicijativu dirigenta Zagrebačke filharmonije, pokojnog Vjekoslava Šuteja. Od 2005. godine do danas održano je 70 koncerta za 120000 djecu i učenike. Osim brojnih nagrada najbolji radovi izlažu se na izložbi u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ove godine po drugi put sudjeluje i naš Dom s učenicima pod mentorstvom Jelene Cetinje Vukelić, mag.art. Učenici su na poticaj glazbe Gustava Holsta slikali na zadanu temu (planete). Slike učenica Leone Šućur i Katarine Petranović izabrane su među najboljima koji će biti na ovogodišnjoj izložbi.

Galerija slika

Kontakt i gdje smo

Kako doći do nas?

Karta

Srednje škole

Škole u blizini našeg doma.

Pogledajte

Dokumenti

Nabava, natječaji, sjednice...

Pogledajte