Studentice prve godine diplomskog studija pedagogije Filozofskog fakulteta u Rijeci organizirale su zajedno sa svojim profesorima tribinu „Krik“ na koju su bili pozvani ravnatelj Doma učenika Sušak Ante Papić, dipl.psih.-prof., doc.dr. Marko Kovačić, don Niko Tunjić, odgajateljica Nikolina Pajnić, prof.paed. i stručna suradnica Jasna Majić, dipl.ped.-prof.

Cilj tribine bio je predstavljanje izazova i potencijala rada u učeničkim domovima.

Na početku je prisutne pozdravila pročelnica Odsjeka za pedagogiju prof. dr. Vesna Kovač.

Moderatorica tribine, studentica Lucija Filičić, rekla je da je tribina organizirana kako bi se akademskoj zajednici i široj javnosti predstavila problematika domske pedagogije, ali i rad u domovima s naglaskom na neposredni rad s adolescentima. Pozvanim gostima na tribini je postavila brojna, nimalo laka, pitanja o radu u domu.

Sudionici tribine istakli su da je biti odgajatelj u učeničkom domu više od posla - to je poziv. Učenici koji dolaze na školovanje u novoj sredini se suočavaju s nizom izazova – škola, dom, grad, društvo. U domu se u svakom trenutku mogu obratiti osobama koje će im pomoći u njihovim nedoumicama i problemima – odgajatelji, stručna suradnica, ravnatelj, zdravstvena voditeljica…

Studenti su postavljali pitanja, a sudionici tribine i prisutni gosti su odgovarali na pitanja.

Na kraju je tribinu zaključila prof. dr. Anita Zovko riječima da je cilj tribine senzibilizirati javnost za učeničke domove, kao i dati domovima mjesto koje zaslužuju u društvu, a ne da domovi i domska pedagogija kao znanost budu na marginama interesa.

Galerija slika

Kontakt i gdje smo

Kako doći do nas?

Karta

Srednje škole

Škole u blizini našeg doma.

Pogledajte

Dokumenti

Nabava, natječaji, sjednice...

Pogledajte