Zašto je Venecija grad ljubavi doznali su i naši učenici.

Osim poznatih romantičnih priča, doista se možete zaljubiti u Veneciju i to na prvi pogled. Ljepote mnogih znamenitosti, jedinstvenost arhitekture kao i vrijedne umjetničke zbirke ne mogu vas ostaviti ravnodušnima. Brojni kanali i gondole privlače pažnju svih prolaznika baš kao i čuveni mozaici u crkvi Sv. Marka.

Otoci Burano i Murano zadivili su naše učenike zbog kolorita kućica koje se bojaju prema posebnom planu te nadaleko poznate proizvodnje stakla. Učenici su imali priliku prisustvovati jednoj od brojnih radionica proizvodnje stakla te vidjeti kako majstori izrađuju različite dekorativne predmete. Posjetili smo i čuvenu Murano galeriju. Lom svjetla te igra boja, mjehurića i oblika privukla je veliku pažnju svih učenika, ali i profesora. Nezaobilazan je bio i Muzej Guggenheim gdje su učenici imali priliku upoznati brojna djela svjetskih velikana slikarstva. Uživo su mogli vidjeti slike Picassa, Kandinskog, Pollocka, Dalia, Miroa, skulpture Marinija, Moora, Giacomettia kao i mnogih drugih.

Obzirom da su odgajatelji Racane', Letica i Cetinja Vukelić organizirali izlet u vrijeme karnevala, učenici su vidjeli i čuvene Venecijanske maske i kostime koje se ističu svojom posebnošću, raskoši materijala te nizom izrađenih detalja. Ne čudi što su najpoznatije na svijetu, ali čudi što se ljepota tradicionalnih kostima očuvala i zadržala samo u Veneciji. To je jedan od razloga zbog kojeg ćemo se u taj grad zasigurno često vraćati.

Galerija slika

Kontakt i gdje smo

Kako doći do nas?

Karta

Srednje škole

Škole u blizini našeg doma.

Pogledajte

Dokumenti

Nabava, natječaji, sjednice...

Pogledajte